20. jan, 2017

Text

Tre dagar som förändrade mitt liv:
18, 19 och 20 februari 2012.

1999-2012:
Jag hade högt blodsocker. Jag hade förhöjt blodtryck. Jag fick veta att mina kolesterolvärden var dåliga. Jag var tjock.
Jag hade insjuknat i det metabola syndromet.
Kroniskt sa man, i alla fall diabetesen.

Den 18 februari 2012, blev jag överraskad med en fantastisk middag. Rejäla färsbiffar, gräddsås med smörkokt blomkål. Det blev min första LCHF-inspirerade måltid. Den kvällen blev näst sista gången jag injicerade insulin i min kropp.

Efterföljande morgon testade jag återigen mitt blodsocker. I normala fall brukade mina fastevärden variera mellan 7 - 11. Nu visade blodsockermätaren helt plötsligt på 4,8. Och det enda jag gjort var att äta en middag kvällen innan som innehöll minimalt med kolhydrater men mycket fett. Jag beslutade mig för att halvera mitt insulinintag på kvällen den 19 februari. Det kom att bli min sista insulinspruta.

När jag vaknade tidigt på morgonen den 20 februari var jag svettig och lite yr. Nu trodde jag att jag hade gjort ett misstag. Jag har aldrig, förr eller senare, blivit så snopen. Blodsockermätaren visade på 3,1. Efter bara två middagar, en frukost och en lunch!

Efter 13 år med diabetes, varav 5 år med insulinbehandling, blev det klart och tydligt att jag skulle avstå från kolhydrater och insulin. Och så blev det, och så är det fortfarande...