Träning och LCHF?

3. sep, 2016

I början av min hälsoresa under 2012 var det kosten som fick mig att tillfriskna från mina diabetessymptom. Under mitt första halvår förlorade jag både 20 kg i vikt och alla mina diabetesmediciner. Började återuppta fysisk aktivitet. Tufft i början. Var ju rätt länge sen.

Hård träning är ju relativt. För mig så innebär det ca 45 min gym eller simträning 4-5 gånger i veckan. Jag har ökat min träningsdos successivt och kan nu njuta av de endorfiner som träningen ger. Inte så himla svårt längre.

Men det som gjorde det möjligt att återuppta fysisk aktivitet efter 25 år, var att jag blev av med mina diabetesmediciner och alla de symptom som följer av en långvarig diabetessjukdom.

Jag går inte omkring och känner hunger längre. Jag äter gott och har inte längre nån rädsla för att äta fet mat, men aktar mig för all mat som omvandlas till socker i min kropp.

Det har nu gått lite drygt fyra år sedan jag började äta en kost med liten mängd kolhydrater och mer fett. Jag måste säga att detta var en av de absolut bästa valen jag kunde gjort.