Brev till doktorn

29. jul, 2016

Hej,
Jag har efter många, många år som diabetiker blivit frisk. Det är nu fyra och ett halvt år sedan jag började äta en kost som gjort att jag kan leva mitt liv fullt ut. Inga mediciner längre. 
Du har ju varit min doktor sedan 2002 och gjort ditt bästa för att hjälpa mig. Du sa till mig att jag måste gå ner i vikt för att min diabetes skulle bli lindrigare för mig. Du skrev ut piller som skulle få mig att gå ner i vikt. Det var Reductil, det var Accomplia och det var Xenical. Du sa att dessa mediciner var som kemiska kryckor. Dom skulle hjälpa mig att tappa kilon. Senare har det visats att både Reductil och Accomplia, hade så farliga biverkningar att dom drogs in från marknaden.

Utöver dom här bantningspillren fick jag 2003 också mediciner som skulle få mina blodfettsvärden att bli bättre. Jag hade då ett totalkolesterol på 5.1. Du sa att jag som diabetiker måste få ner mina värden. Jag ifrågasatte naturligtvis inte detta. Varför skulle jag göra det?

När jag senare började ta blodtryckssänkande piller menade du att jag skulle göra det för att skydda mina njurar. En diabetiker måste se till att skydda sina njurar.

Jag skulle gärna vilja träffa dig för att diskutera detta. Det är inte så att jag anklagar dig för dessa behandlingar. Det är ju lätt att vara klok i efterhand. Men jag vill ärligt talat veta vad du tycker.
Alla mina mediciner var en följd av min diabetes.

Efter att jag lade om min kost i februari 2012 var jag först tvungen att bara på två dygn plocka bort insulinet. Sen kunde jag också sluta med mitt Metformin. Efter två månader kunde jag lägga statinerna och blodtrycksmedicinerna på hyllan.

Som jag ser det var det inte min fetma som gav mig min diabetes. Det var insulinresistensen som ledde till BÅDE min fetma och senare också min diabetes.

Jag skulle vilja träffa dig, för att se om vi tillsammans kan hjälpa andra som är i samma situation som jag var i för fem år sedan. Vi har ju båda erfarenhet av detta. Låt oss kombinera dessa erfarenheter.
 
image3.PNG