Event

3. jul, 2016

Tack för era mycket intressanta föreläsningar under dagen, kära föreläsare.

En liten sammanfattning från min sida.

Annika Dahlkvist berättade om sin resa från sin ständiga kamp mot övervikt, ont i leder etc. Hur hennes dotter fick henne att testa lågkolhydratkost. Och insikten att det var kolhydraterna som gjorde henne sjuk och att utesluta dessa och samtidigt ersätta denna energiförlust med fett, gärna mättat, var ett vinnande drag.

Annika gav oss också en bakgrund till olika typer av demens, ex Altzheimers och pannlobsdemens. Personer som drabbas av demens har ofta höga sockervärden i blodet. Diabetes typ 3.

Cancer göds av socker fick vi också lära oss. Cancerceller växer till sig, när dom kan utnyttja energin vi tillför via maten.
Här passar socker in som hand-i-handske.

Ann Fernholms föreläsning gav oss en inblick i hur viktigt det är att redan från tidig ålder vänja sina unga barn vid olika smaker. Ett barn kan vägra matportioner pga olika orsaker, som vi inte känner till. Men det är viktigt att inte ge upp.
Testa upprepade gånger även om barnet vägrar initialt.
Härliga barnfilmer.

Fredrk Söderlund bjöd oss på en inblick i hur man inte bara kan hjälpa sig själv med rätt mat, utan även ta med den kunskapen, för att hjälpa andra som hamnat i en situation som blivit okontrollerbar. Verkligen starkt!

Efter lunch fick vi höra presentationer från Andreas Eenfeldt och Johan Falk.

Andreas Eenfeldt gav oss en överblick av både fetmautvecklingen och diabetesutvecklingen dom senaste 30 åren. 1984 var ett år då storebror bestämde att vi ska börja äta fettsnålt. 1989 lanseras nyckelhålet. Nu startar epidemin. Men varför händer inget? Varför tar det så lång tid? Frågor som inte har ett konkret svar men känns väldigt viktiga.

Vår sista presentatör, Johan Falk berättade på ett känslomässigt sätt, hur han efter gått ner från 140 kg till 79 kg på LCHF, sedan hamnade i en situation där han plötsligt började gå upp igen. Kilo efter kilo. Efter att passerat 100 kilo i februari i år, har Johan lyckats ta tillbaks kommandot och har nu gått ner 17 kilo av dessa 20, genom att äta lagom.
Johan har börjat få bukt på sitt ätberoende.
Se www.lagomlchf.se

Nu ser vi fram mot morgondagen.