5. jun, 2016

Det började med att jag gick upp i vikt. Inget alarmerande, men ändå nåt kilo per år. Kanske två eller tre. Gary Taubes skriver i sin bok ”Varför vi blir feta och vad vi kan göra åt det” att om man överäter 20 kCal per dag under tjugo år lägger man på sig tjugo till tjugofem kilo. Det här motsvarar en halvfull hand med chips eller ett halvt glas coka-cola.
Med tanke på att att 80% av matutbudet i våra livsmedelsbutiker innehåller socker i olika former är det ju inte så konstigt att man överskrider den här gränsen. Varje dag.

Det gjorde jag med råge. Från 1984 till 2004 blev jag både insulinresistent och hann med att utveckla diabetes. De första 15 åren fanns inget tecken på att jag var sockersjuk. Hade bra sockervärden. Men jag var absolut insulinresistent. Det var det ingen inom sjukvården som upplyste mig om.

När jag sedan upptäckte LCHF 2012 gick det snabbt. Under de första 2-3 veckorna med LCHF mådde jag inte bra, övergångsproblem. Men nu har jag mått bra i fyra år och då var två till tre veckor inte så farligt…