5. jun, 2016

Min matvecka

Måndag.
Jag går upp tidigt. Typ vid fem halvsextiden. Det är så lugnt och fridfullt. Sätter på bryggaren och väntar på att mitt kaffe ska bli klart. Jag häller upp kaffet och tar en klick kokosolja i. Det blir min frukost. Nu är det fasta till ikväll. Det här hade jag svårt för i början, men mest för att folk på jobbet undrade vad jag höll på med. Man måste ju äta lunch. Nej, det måste man inte. Inte på en måndag. Och inte på en fredag heller.

Tisdag.
När klockan är sex har jag tagit min fetkaffe. Efter en promenad med hunden blir det en rejäl frukost, två löskokta ägg med makrill eller stekt fläsk. Om jag känner mig hungrig framåt lunch blir det nåt då oxå. Middagen tar jag vid sjutiden.

Onsdag och torsdag
Blir naturligtvis fetkaffe igen. Frukosten, dvs ägg och tillbehör, kommer att hålla mig belåten fram till middagen på kvällen. Då blir det gott med ett riktigt lass med mat.

Fredag
Här blir det som på måndag. Ingen frukost.
Det som är fantastiskt med att äta fredagsmiddag är att jag känner mig verkligt hungrig. Inget sug. Bara hunger.

Det här är mina vardagar. På helgen äter vi brunch vid elvatiden och en rejäl middag på kvällen, både på lördag och söndag.

Den här matordningen har jag tillämpat i fyra år.
Det funkar. Blev mitt sätt att kombinera 5:2 och LCHF. Som jag ser det är det en vinnande kombination.